21.09.2016

21.09.2016 19:01

Milí rodiče,    

ráda bych vám poděkovala za spolupráci. Děti chodí do školy připravené, mají vypracované a podepsané úkoly a vystřižená písmena. Jen vás poprosím, aby děti měly vždy v pouzdře 2-3 ostrouhané tužky č.2 (Silnější trojhranné tužky, které děti dostaly, používáme hlavně na větší uvolňovací cviky). Bohužel jsem zjistila chybu na hlavním webu. V pomůckách pro 1.třídu bylo napsáno 3 tužky č.3. Některé děti mají vzorně nachystané tři tužky č.3, ale ty jim, prosím, schovejte na později(jsou moc tvrdé, spíš na geometrii) a vyměňte je za tužky č.2. Za šotka se omlouváme a děkujeme za pochopení!

 

Jak vyvozujeme nové písmeno:

  • Ke každému probranému písmenu si říkáme pohádku, která nám pomůže si tvar písmene lépe zapamatovat. Děti ji zkouší i samy převyprávět podle obrázku na tabuli.
  • Trénujeme čtení malého i velkého tiskacího písmene. Když budou mít děti tečku a zarážku u řádku písmen(slabik), znamená to, že mají trénovat čtení.
  • Zkoušíme nové písmenka tvarovat z drátků, plastelíny...psát malé i velké tiskací tvary na stíratelnou tabulku Máju nebo do sešitu.
  • Hledáme písmeno v textu. Hledáme slova začínající na danou hlásku nebo ta, která mají danou hlásku uprostřed nebo na konci. Slova dělíme na slabiky: určujeme jejich počet a znázorňujeme krátké a dlouhé / slabiky.                               Např:  zajíc   /                                                                                             
  •           www.naucsecist.cz  (zde můžete dětem obměňovat slabiky, slova, aby nečetly stále to samé)

Denně budeme skládat v Živé abecedě do mřížky nebo na lištu - nejprve písmena, potom slabiky, jednoduchá slova a nakonec věty. Slabiky skládáme nejdříve z jednotlivých písmen a později využíváme i celé vystřižené slabiky. Např.:

        l  e    nebo   le

        m á m a   nebo    ma

     M á m   m e l   m a s o    nebo    ma   me le   ma so .

V matematice stačí procvičovat podle pracovního sešitu. V angličtině podle CD-multiromu nebo podle našich webových stránek, kde jsou rozepsaná slovíčka jednotlivých lekcí. Děkuji.                         Tř.uč. Simona Válková

 
Zpět