19.01.2018

19.01.2018 23:57

Shrnutí informací z třídní schůzky:

Sběr papíru ve škole bude: 27.2.-1.3.2018

Děti mají povinnost registrovat se při vstupu do školy čipem-připomínejte jim to, prosím.

Veškeré úrazy(i drobné) musí být hlášeny v den, kdy se staly. 

Pokud je dítě nemocné nebo nepřítomné ve škole, hlídejte si odhlašování obědů(odebrání obědů lze zkontrolovat přes internet).

18.5.2018 proběhne v MD Akademie školy v rámci oslav 40. výročí založení školy. Později večer po jejím skončení budou oslavy pokračovat školním plesem v Městském domě. Vstupenky se budou prodávat od 19.3.2018. Na třídní schůzce rodiče odhlasovali částku 50 Kč na žáka na dar do tomboly za naši třídu. Pokud někdo bude chtít dát sám za sebe navíc sponzorský dar nebo finanční příspěvek, nabízíme umístění reklamy, loga na plakátech a propagačních materiálech.

Na Školu v přírodě pojedeme na hotel Jelenovská - Valšské Klobouky, pravděpodobně od neděle 10.6. do pátku 15.6. 2018(ještě upřesníme). Částka na žáka bude 1800 Kč(ubytování, strava, autobus) a bude vybrána na třídní schůzce v dubnu. Příspěvky od zaměstnavatele a pojišťoven bude možné čerpat až po realizaci ŠvP. Potvrzení o zdravotní způsobilosti si vyřiďte až v dubnu, stačí odevzdat do 30.4., aby posudek platil dětem i na plavání a ŠvP v příštím školním roce. Formuláře jsem vám rozdala, kdo nemá, napište mi, prosím, do deníčku, pošlu. Někteří lékaři mají tiskopisy vlastní.

Na červen je plánovaná rekonstrukce školy(rozvody vody, odpady, ústřední topení a sociální zařízení v budově školy), pokud se podaří ve veřejné zakázce vybrat zřizovateli dodavatele stavby, uvažuje p.ředitelka o udělení ředitelského volna ve dnech 25.-29.6. 2018. Budeme Vás včas informovat.

Avizovaný a slíbený rozhovor s psychologem Markem Hermanem o výchově dětí jsem Vám poslala odkazem ve zprávě v Bakalářích.

Třídní kolo recitační soutěže si uděláme v pondělí 5.2.2018. Pomozte dětem vybrat nějakou básničku(nesmí být z čítanky), která bude mít 4 nebo více slok, a kterou se naučí recitovat. Společně vybereme 2 zástupce, kteří nás budou reprezentovat ve školním kole v pondělí 19.2.2018.

S dětmi doma trénujte početní spoje raději každý den 10 min. než jednou za týden hodinu, potřebují si počítání zautomatizovat. K zlepšení a procvičení čtení doporučuji dělat každý den čtenářskou rozcvičku(Olga Zelinková: Čtenářské rozvičky-zájemcům nakopíruji)

Gratulace k umístění ve výtvarné soutěži "Nevídáno-neslýcháno aneb děti kreslí Kainara" a zařazení výkresu do kalendáře patří Betynce Slezákové, Daníkovi Žydelovi a Barunce Hanákové.

Zpět